Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.
Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.
Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.
Rozłóż masę na warstwie jabłek.
Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.
Piecz 40 min. w temp. 180°C.