Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnący, gęsty sos grzybowy najlepszy jest na Bulionie z grzybami leśnymi WINIARY. Przyrządzamy go na wywarze z dodatkiem suszonych grzybów i podsmażaną cebulą. Zabielamy śmietaną i zgodnie z tradycją polskiej kuchni podajemy do pieczonych mięs oraz ryb z patelni. Dla wegetarian - polecamy kopytka lub kluski śląskie polane sosem. Na jarzynkę - sałata ze śmietaną lub winegretem.
Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski, wodę zachowaj.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Dodaj grzyby, podsmaż, oprósz mąką.
Wlej wodę z grzybów i śmietanę.
Dodaj kostkę bulionową. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj do pieczeni i ryb smażonych.