Dania na urodziny i imieniny powinny być sycące, efektowne i oczywiście pyszne. Pokazowymi potrawami mogą być kaczka faszerowana jabłkiem i pomarańczą, roladki z indyka czy tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem. Na mniej oficjalne przyjęcia sprawdzą się domowe burgery lub tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem. Oprócz smaku liczy się również odpowiednia oprawa – dania będą pięknie wyglądać zwieńczone świeżym koperkiem, natką pietruszki czy gałązką tymianku.
Mięsne, wegetariańskie, na ciepło, na zimno… Istnieje wiele smacznych przepisów, które przypadną do gustu wszystkim gościom. Dania na urodziny lub imieniny nie tylko muszą być pyszne, lecz także pięknie prezentować się na stole. Do efektownych propozycji należą małe cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami, szaszłyki z piersi kurczaka i cytryn, pomidory faszerowane kaszą jęczmienną, szaszłyki z ziemniakami, boczkiem i cukinią, ziemniaczane muffiny czy tarta z kurkami, serem feta i tymiankiem.