Jaki jest Twój ulubiony budyń? Śmietankowy, z dodatkiem wanilii czy czekoladowy? Niezależnie od tego, jaki budyń najchętniej pałaszujesz, w łatwy sposób możesz uatrakcyjnić jego smak. Do pucharka z budyniem dodaj świeże owoce sezonowe. Dodatek kilku malin, truskawek lub borówek zamieni zwykły budyń w deser pełen wielu smakowych doznań.
Chcesz zabrać budyń w drogę? Przygotuj w słoiczku przekładany deser z budyniu czekoladowego i malinowej galaretki zmiksowanej ze świeżymi malinami. Połączenie budyniu z galaretką osłodzi Ci nawet najtrudniejszy dzień.
Zastanawiasz się, czy deser budyniowy na zimno nadaje się na imprezową przekąskę? Sprawdź nasze przepisy i przekonaj się, że tak! Deser na zimno z budyniem to szybkie i pożywne danie, które przygotujesz nawet w kilkanaście minut. Możesz zacząć od prostego puddingu z budyniu waniliowego i kaszy jaglanej, udekorowanego owocami leśnymi. Jeżeli chcesz podać bardziej wyszukaną formę, przygotuj warstwowy deser z budyniem, sosem czekoladowym i galaretką. Wewnątrz naczynia ukryj pierniczki, które będą stanowić smakowy kontrast dla budyniowego deseru.
Przepisy na desery na zimno z budyniem to także wspaniałe ciasta, które sprawdzą się na każdej rodzinnej uroczystości. Dla miłośników czekolady przygotuj tartę z budyniem czekoladowym, nutą kawy i masłem orzechowym. Wolisz klasykę w nowoczesnym wydaniu? Idealnym rozwiązaniem jest szarlotka na spodzie z pokruszonych ciasteczek, która nie wymaga pieczenia. Twoi goście będą oczarowani zestawieniem waniliowego budyniu z rozpływającą się w ustach masą jabłkowo-cytrynową.