Naleśniki najczęściej podajemy na słodko z dodatkiem sera twarogowego. Aby stworzyć doskonały, aksamitny farsz, warto dodać do twarogu jogurt naturalny lub śmietanę. Można również posłodzić ser cukrem czy miodem, a także dodać aromatyczne przyprawy, takie jak cynamon lub wanilia. Jednak sprawdzi się nie tylko tradycyjny ser twarogowy, lecz także twarożek wiejski o granulowanej konsystencji. Farsz świetnie smakuje z ciepłymi naleśnikami prosto z patelni oraz różnorodnymi dodatkami. Pomysłów jest naprawdę wiele!
Naleśniki z serem można jeść zwieńczone ulubionym dżemem lub polane śmietaną. Jednak warto zdecydować się również na inne wersje tego dania. Świetnie smakuje z czekoladowy kremem, musem jabłkowym czy serkiem waniliowym – wystarczy polać zawinięte naleśniki i gotowe! Innym sposobem na pyszne danie jest dodatek masła orzechowego, bakalii, bitej śmietany czy owoców. Niebo w gębie!