Jeśli chcesz urządzić miłe przyjęcie dla znajomych, połączone ze wspólnym oglądaniem filmu lub meczu, koniecznie przygotuj ciepłe przekąski, zwłaszcza gdy za oknem jest szaro i chłodno. W bardzo krótkim czasie upieczesz pyszne i rozgrzewające frykaski z ciasta francuskiego otulającego pieczone kiełbaski, cebulę, pomidory czy kawałki papryki. Aromat dochodzących w kuchni wypieków sprawi, że każdy uczestnik nie będzie mógł się doczekać skosztowania tej wyśmienitej przekąski. Aby danie było jeszcze smaczniejsze, można do niego podać sos pomidorowy albo klasyczną salsę.
Podczas seansu przed telewizorem świetnie sprawdzą się także ciepłe pizzerinki na cienkim placku drożdżowym i z ulubionymi dodatkami takimi jak szynka, boczek, pieczarki, cebula, kukurydza czy kawałki ananasa posypane cienką warstwą tartego sera żółtego. Wystarczy zaledwie kilka minut w piekarniku, by na stole przed gośćmi można było położyć proste, ale jakże smaczne niewielkie placki o smaku pizzy. Z gotowego ciasta na pizzę można także na szybko przygotować spiralne drożdżówki z dodatkiem sosu pomidorowego, oliwek, kawałków szynki i cienką warstewką sera. Takim gorącym „ślimakom” nie będą w stanie się oprzeć zarówno dorośli, jak i najmłodsi uczestnicy imprezy.
Kuchnia teksańsko-meksykańska w ostatnich latach cieszy się ogromnym powodzeniem również na innych kontynentach. Trzeba przyznać, że popularne w tamtych rejonach przekąski szybko zyskały uznanie także w naszych rejonach. Podczas oglądania porywających scen, każdy chętnie sięgnie po aromatyczną quesadillę z kurczakiem, cheddarem, awokado i kukurydzą, nikt też nie będzie w stanie się oprzeć gotowym roladkom z tortilli wypełnionej chrupiącymi warzywami, kawałkami mięsa oraz pikantnym sosem.
Prawdziwym przysmakiem, który doskonale sprawdzi się podczas wieczoru filmowego, są nachosy zapieczone krótko z tartym serem. Świetnym dodatkiem do gorących chipsów jest kremowe guacamole zrobione z dojrzałego awokado, drobno posiekanej cebulki, chili i kolendry, a na koniec doprawione dużą ilością soku z limonki, solą i pieprzem. Chrupiące nachosy świetnie smakują także z pikantną salsą domowej roboty, pastą z czarnej fasoli lub sosem na bazie chipotles – ostrych wędzonych papryczek. Quesadilla z guacamole też będzie świetną przekąską podczas wieczoru filmowego.