Zupa z soczewicy to niezwykle sycące i pożywne danie, zachwycające kolorami, niepowtarzalnym aromatem i wyrazistym smakiem. Przekonaj się, jak świetnie smakuje!
Zupy przygotowywane na bazie soczewicy w wegańskim wydaniu smakują wyśmienicie. Są niezwykle smaczne, pożywne i wyraziste w smaku. Zawdzięczają to aromatycznym przyprawom i dodatkom, użytym w trakcie ich przyrządzania. Wegańska zupa z soczewicy to danie dla amatorów diety bezmięsnej, ale zaspokoi też apetyty miłośników mięsa. Gęsta, sycąca, doprawiona do smaku szczyptą chili, imbirem i wędzoną papryką smakuje rewelacyjnie.
Wyjątkowo apetyczna, niezwykle pożywna, a przede wszystkim oryginalna w smaku jest zupa z soczewicy i topinamburu. Do jej przygotowania potrzebna będzie zielona i czerwona soczewica, ciecierzyca i jarmuż, ale także bulwy topinamburu. Mają one charakterystyczny słodko-orzechowy smak, przypominający nieco karczochy. Zupa przyrządzona na bazie tych składników i przyprawiona cynamonem oraz curry ma niezwykle oryginalny, nieco orientalny smak i niepowtarzalny aromat.
Zupa z soczewicą doprawiona orientalnymi przyprawami smakuje rewelacyjnie, ale z rodzimymi dodatkami również jest wyśmienita. Grochówka z zieloną soczewicą to proste w przygotowaniu danie, które na pewno przypadnie do gustu amatorom kuchni polskiej. Tę przepyszną zupę przyrządza się na bazie zielonej soczewicy, a przyprawia majerankiem i czosnkiem, tak jak tradycyjną grochówkę, Do jej przygotowania niezbędne też będzie opakowanie zupy grochowej, która znakomicie podkreśli jej smak.
Miłośnicy gęstych kremowych zup i orientalnych smaków na pewno z chęcią wypróbują ten wyśmienity przepis na zupę z soczewicy. Niewątpliwie na jej wyjątkowy smak mają wpływ orientalne przyprawy, którymi się ją doprawia. Słodki batat, marchewka, papryka i cebula to obok czerwonej soczewicy najważniejsze składniki zupy. Doprawiona curry i podana z plasterkami papryki pieczonej z dodatkiem czarnuszki i tymianku smakuje rewelacyjnie!