Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Migdały przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie, odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i obieramy ze skórki.
Pieczywo (bez skórki) przekładamy do wyższego naczynia, zalewamy zimną wodą lub mlekiem migdałowym. Odstawiamy na chwilę.
Do naczynia dodajemy obrane migdały, obrane i posiekane ząbki czosnku, łyżkę oliwy i octu, szczyptę soli. Miksujemy na gładki krem. Schładzamy w lodówce nie mniej niż 2 godziny.
Ajo blanco podajemy z połówkami winogron. Skrapiamy oliwą, oprószamy pieprzem.