Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotowujemy wywar rybny, dodajemy łososia, gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, delikatnie wyciągamy rybę i przekładamy na talerz.
Masło i olej rozgrzewamy w rondlu, dodajemy drobno pokrojone por i cebulę, dodajemy szczyptę soli i cukru, dusimy chwilę.
Dodajemy do rondla obrany z włókien i pokrojony w plasterki seler naciowy, listek laurowy, ziele angielskie, dusimy 5 minut.
Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, chwilę przesmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, podlewamy wywarem rybnym, dodajemy szczyptę soli, gotujemy 15 minut.
Odlewamy 2 chochle zupy do wysokiego naczynia uważając, by w rondlu zostały ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy, blendujemy, dolewamy zblendowaną zupę do rondla.
Mięso łososia delikatnie oddzielamy od skóry, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, zagotowujemy.
Do zupy rybnej dodajemy słodką śmietankę i doprawiamy sokiem z cytryny.
Chowder z łososia podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.