Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano.
Odstawić na pół godziny do lodówki.
Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron. Podawać na gorąco.