Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjmij steki z lodówki minimum 30 min przed grillowaniem. Wyciągnij je z opakowania i odsącz na ręczniku papierowym.
Cukinię pokrój w podłużne plastry. Użyj do tego obieraczki lub mandoliny.
Na rozgrzanej patelni grillowej, na oleju, grilluj plastry cukinii z obu stron ok. 2 minuty, aż pojawią się przypieczone prążki od patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem i zdejmij z patelni.
Posiekaj drobno papryczki chilli, listki kolendry, mięty i dymki.
Posól steki z obu stron i posmaruj łyżeczką oleju. Na tej samej rozgrzanej patelni grilluj steki ok 2-3 min z obu stron. Po tym czasie wyciągnij je z patelni i odstaw na talerz, aby odpoczęły.
Na talerzach ułóż warzywa grillowane i posyp posiekaną kolendrą, miętą, dymką i papryczkami chilli. Polej oliwą i skrop sokiem z cytryny. Steki pokrój w cienkie paski i połóż obok warzyw. Serwuj z sosem WINIARY.