Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
Całość dopraw solą, pieprzem, oraz bułką tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista.
Dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze chwilę.
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody. Zalej bulionem smażące się pulpeciki.
Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. W razie potrzeby sos możesz zagęścić 1 łyżką zasmażki.