Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sporym garnku rozgrzej trochę oliwy. Podsmaż posiekanego pora (tylko białą część) i czosnek przez około dwie, trzy minuty.
Dodaj litr wody, passatę pomidorową, tymianek, liście laurowe, chili, trochę pieprzu oraz dwie kostki Bulionu drobiowego WINIARY.
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut, aż smaki się połączą.
Po tym czasie dodaj ryby i krewetki, gotuj przez ok. 2 minuty.
Rozlej zupę do misek i podawaj z pieczywem, przystrojone koperkiem.