Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszaj. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, a następnie majonez, delikatnie mieszając.
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Śmietankę ubij, dodaj mascarpone i kakao. Wymieszaj delikatnie.
Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na przestudzone babeczki.
Na koniec udekoruj babeczki kolorową posypką.