Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę perłową gotujemy w osolonej wodzie na sypko.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego kabanosa. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się.
Kaszę mieszam z podsmażonymi warzywami i grzybami. Dodajemy jajka. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką i czosnkiem. Mieszamy.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy wszystko do połączenia się składników.
Masę przekładam do foremek na muffiny i piekę w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy krem: serek mieszamy z koncentratem pomidorowym oraz przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Na ostudzone babeczki wykładamy krem i oprószamy świeżą natką pietruszki