Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagnieść ciasto z podanych składników. Jeśli trzeba, dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto odstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretkę rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody, wymieszać i wstawić w chłodne miejsce.
Foremki wysmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180 st.C.
Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka ciasta (ciut większe niż wielkość foremek) i wylepić nimi foremki.
Babeczki piec ok. 15 minut.
Zagotować szklankę mleka, a w pozostałym wymieszać żółtka i budyń. Połączyć i ugotować krem.
Gotowym kremem napełnić upieczone babeczki.
Zimne babeczki udekorować plasterkami owoców, a powierzchnię posmarować tężejącą galaretką. Udekorować listkami mięty.