Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i Proszek do pieczenia przesiej do miski.
Dodaj cukier puder, likier, jajka, Majonez i 5 kropel aromatu pomarańczowego. Miksuj na najwyższych obrotach 1-2 minuty.
Formę keksówkę (35 x 12 cm) posmaruj masłem i posyp mąką.
Przelej ciasto i wstaw je do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz godzinę.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 5 minut w formie.
Cukier puder utrzyj z likierem, aby przygotować lukier. Wyjmij ciasto z formy i polukruj.
Wyjmij ciasto z formy i polukruj.