Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Dzięki zastosowaniu Proszku do pieczenia ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. Deser idealnie nadaje się do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest tak pyszny, że trudno jest się od niego oderwać.
Biszkopt: odzielić żółtka jaj od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut w 175 stopniach.