Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cytrynę wyparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiej do miseczki.
Masło utrzyj z cukrem, wbij po jednym całym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj Cukier wanilinowy, sok z cytryny i skórkę cytrynową.
Formę do babki posmaruj dokładnie masłem i posyp bułką tartą.
Przełóż ciasto do formy, przykryj pokrywką posmarowaną masłem i posypaną bułką.
Zagotuj wodę w garnku, powinna sięgać do połowy formy. Babkę gotuj na małym ogniu pod przykryciem 1 godzinę i 15 minut.
Po wyłączeniu gazu ciasto zostaw w otwartej formie ok. 10 min.
Udekoruj stopioną czekoladą.