Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Cukier z olejem i Cukrem wanilinowym zmiksuj, następnie kolejno dodawaj po jednym jajku, cały czas miksuj. Masa powinna być jasna.
Następnie dodaj część mąki z wiórkami kokosowymi, część mleka, i tak do wyczerpania składników.
Dodaj skórkę otartą z cytryny, wymieszaj.
Formę do babki (30x12 cm) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Ciasto przełóż do formy.
Piekarnik rozgrzej do 160°C, piecz babkę przez ok. 80 minut.
Przestudź w formie, wyjmij i wystudź.
Babkę posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą cytrynową.