Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.
Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.
Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.
Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.