Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek.
Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.