Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąki z proszkiem do pieczenia i budyniem przesiej do miski. Żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i ubijaj na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Połącz z żółtkami.
Masę jajeczną połącz z mąkami, mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Następnie dodaj majonez i mieszaj delikatnie łyżką.
Formę do babki posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Ciasto przełóż do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 45 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 2-3 minuty w formie, następnie odwróć formę do góry dnem i pozostaw do odparowania.
Zimną babkę posyp cukrem pudrem.