Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bagietka czosnkowa to smaczna przekąska dla fanów prostej kuchni. Domowe bagietki super sprawdzą się jako element deski serów i wędlin, którą możesz przygotować dla swoich bliskich na specjalne okazje, jak i na co dzień, gdy macie chęć na coś dobrego. Bagietka czosnkowa to niezwykle smaczna i aromatyczna wariacja na temat tradycyjnej bagietki.
Przepis na bagietki czosnkowe
Bagietka czosnkowa jest znana na całym świecie. Jej popularność wynika z wyjątkowego połączenia chrupiącej bagietki i intensywnego smaku czosnku. Co więcej, przygotowanie wcale nie jest skomplikowane i nie zajmuje więcej niż kwadrans, zwłaszcza jeśli wykorzystamy pieczywo kupione w ulubionej piekarni. Podpieczone bagietki czosnkowe są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, co sprawia, że są doskonałe do maczania w sosach, jedzenia z sałatkami lub jedzenia w całości bez żadnych dodatków. Chcesz przygotować taką przekąskę na dzisiejszy wieczór? Przepis na bagietki czosnkowe już na Ciebie czeka. Nie przegap go. Życzymy smacznego!
Bagietki pokrój w plasterki (nie krój do końca, żeby nie oddzielić kromek od spodu chleba).
Wymieszaj miękkie masło, zmiażdżony czosnek, MAGGI, szczypiorek i parmezan, aż powstanie kremowa pasta.
Wypełnij przestrzenie między kromkami chleba tą pastą i piecz w nagrzanym średnim piekarniku (180°C) na złoty kolor.