Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.
Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.
Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.