Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.
Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.
Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.