Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki.
Oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut.
Gdy bakłażan puści sok, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.