Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretki cytrynowe rozprowadź w 2 szklankach gorącej wody. Wystudź.
Tortownicę wyłóż biszkoptami.
Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
Żółtko utrzyj z masłem i cukrem. Połącz z galaretkami cytrynowymi i bananami.
Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Po zastygnięciu udekoruj plasterkami banana.
Galaretkę pomarańczową rozprowadź w jednej szklance gorącej wody. Wystudź.
Bananowiec zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Po godzinie ciasto będzie gotowe do jedzenia. Smacznego!