Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Banany obieramy ze skórki, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i rozgniatamy.
Żelatynę zalewamy wodą i namaczamy przez ok. 10 minut, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z bananami.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, pozostawiamy, aż zaczną żelować.
Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Banany łączymy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy połowę borówek. Dno średniej tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami, a boki odpowiednio przyciętymi biszkoptami podłużnymi. Wlewamy masę bananowo-śmietanową i schładzamy.
Do żelującej galaretki dodajemy pozostałe borówki i wykładamy wszystko na schłodzone ciasto.
Pozostawiamy do zastygnięcia.