Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nieobrane banany nacinam wzdłuż do połowy ich średnicy.
Czekoladę kroję na małe kawałeczki, które następnie wciskam w nacięcia bananów. Staram się dokładnie wypełnić rowek banana.
Następnie pojedyncze banany owijam folią aluminiową i kładę na grill.
Opiekam je przewracając około 20 minut lub do momentu, aż będą miękkie (skórka będzie czarna), a czekolada rozpuści się.
Podaję biesiadnikom bez folii na talerzu (z łyżeczką). Dodatkiem mogą być prażone migdały, mięta, lody lub bita śmietana. Szybkie, proste i pyszne delicje na grill z przyjaciółmi.