Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Banany obieramy i kroimy na pół - wzdłuż.
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 6 prostokątów (długość banana + 1 cm, szerokość 2x grubość banana + 1cm).
Na cieście układamy banany, na które ścieramy czekoladę.
Ciasto sklejamy tak, jak pierogi, dokładnie przygniatając.
Białko roztrzepujemy, smarujemy ciasto z wierzchu.
Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut.