Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały ogórkowy to pomysł na wielkanocna zupę, choć nie tylko ;) Wykorzystaj Barszcz biały WINIARY, dzięki któremu Twoje danie będzie aromatyczne i pyszne. Uzupełni je chrzan, biała kiełbasa, ugotowane na twardo jajko i kwas z ogórków kiszonych. To iście świąteczne danie, którym możesz się szczycić na wielkanocnym stole. Proponujemy podanie z chlebem i ziemniakami.
Kiełbasę białą umyj, zalej 1l wody. Dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie i czosnek.
Gotuj wszystko 15 minut na małym ogniu.
Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.
Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.
Śmietankę rozprowadź w gorącym barszczu, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Jajka pokrój na cząstki.
Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.
Podaj z ziemniakami lub chlebem.