Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały z chrzanem to sycąca zupa dla miłośników tradycyjnych potraw. Sekret jej pysznego smaku zawarty jest w saszetce Barszcz biały WINIARY oraz w aromatycznych warzywach. Biała kiełbasa i chrzan sprawią, że rozsmakujesz się w tym tradycyjnym połączeniu!
Kiełbaski pokrój w plasterki.
Oczyść warzywa i pieczarki. Warzywa pokrój w słupki, pieczarki w plasterki.
Podsmaż wszystko na oleju.
Biały barszcz rozprowadź w 1 l zimnej wody, dodaj do niego kiełbasę i podsmażone warzywa.
Doprowadź całość do wrzenia i gotuj razem przez około 5 minut.
Dodaj również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki.
Dopraw octem lub sokiem z cytryny.