Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały czy żurek? Niezależnie od tego, którą zupę wybierzesz, obie, z odpowiednimi dodatkami będą smakować wybornie. Barszcz biały z kiełbaskami w boczku i jajkiem w koszulce to wyśmienita propozycja wielkanocna, która pobudzi apetyt na drugie danie i zaspokoi "pierwszy głód" całej rodziny. Kiełbaski zawinięte w boczek z dodatkiem rozmarynu dodadzą zupie aromatu i pożądanego smaku wędzonki.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Na frankfurterkach ułóż gałązki rozmarynu i każdą owiń plasterkiem boczku.
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz, aż boczek będzie rumiany – około 15-20 minut.
W dużym rondlu zagotuj wodę z octem i szczyptą soli i delikatnie wbij jajko.
Kiedy białko całkowicie się zetnie, wyjmij jajko delikatnie łyżką cedzakową. Czynność powtórz z kolejnymi jajkami. Możesz też użyć specjalnej silikonowej foremki do gotowania jajek w koszulkach.
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Do miseczek włóż po jednym jajku i jednej kiełbasce i zalej gorącym barszczem.