Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, zalej wodą (1,5 litra).
Gotuj około 10 minut.
Mięso mielone połącz z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrób.
Formuj malutkie pulpeciki i wrzucaj na gotujący się wywar z warzyw.
Całość gotuj kolejne 10 minut.
Biały barszcz rozmieszaj w 2 szklankach zimnej wody, wlej do zupy.
Gotuj około 6-7 minut.
W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.