Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka przekładamy mięso, zalewamy 1,5l wody, gotujemy na wolnym ogniu około godziny.
Dodajemy włoszczyznę, listki laurowe, ziele angielskie, czosnek w łupinkach, uzupełniamy wodę, gotujemy pół godziny.
Odcedzamy wywar, dodajemy do wywaru zakwas, marchewkę z wywaru pokrojoną w kostkę lub plasterki i majeranek. Zagotowujemy, gotujemy chwilę.
Zabielamy zupę zahartowaną śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
Barszcz biały podajemy z jajkiem pokrojonym w ćwiartki lub plasterki, białą kiełbasą, groszkiem ptysiowym.