Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraki obrać, pokroić na mniejsze części – np. w ćwiartki.
Marchewki oraz pietruszki obrać, pokroić na mniejsze części.
Skrzydełka umyć.
Tak przygotowane warzywa oraz mięso umieścić w garnku. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby i zalać wodą – tak, aby w całości przykryła ona wszystkie składniki.
Gotować na wolnym ogniu przed ok. 50-60 minut, do uzyskania esencjonalnego wywaru o intensywnym kolorze.
Barszcz przecedzić. Dolać sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, 4 łyżeczki Barszczu czerwonego- Ekspresowa Zupa Winiary oraz majeranek. Gotować dalej na średnim ogniu, nie zagotowywać.
Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać do kubków lub miseczek, podawać z krokietami.