Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby (20 g) umyj, namocz i ugotuj.
Cebulę i czosnek oczyść.
Buraczki umyj, obierz, opłucz i pokrój w słupki. Zalej je 1,5 l wody. Dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i odrobinę soli.
Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ocet i odstaw na 10-15 minut. Przecedź przez sito.
Do gorącego barszczu wsyp Barszcz czerwony i wymieszaj. Dodaj wywar z grzybów i połowę pokrojonych w paseczki grzybów. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Teraz czas na farsz. Cebulę i pozostałe grzyby drobno pokrój.
Cebulę zeszklij na maśle.
Wymieszaj z grzybami i bułką tartą. Ostudź, dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i jajka zagnieć ciasto, cienko rozwałkuj, pokrój na kwadraty 4 x 4 cm.
Na każdym kwadracie połóż farsz, złóż po przekątnej, zlep brzegi.
Uszka wrzuć do wrzącej wody. Wyjmij, gdy wypłyną.
Uszka wyłóż na półmiski i zalewaj barszczem. Podawaj.