Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
madelina