Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraki obrać, pociąć w plastry zalać wodą, posolić i gotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Włoszczyznę oczyścić, obrać i pokroić. Dodać do gotujących buraków. Gotować razem jeszcze ok.15 minut, do miękkości warzyw.
Wywar buraczano-warzywny odcedzić przez sito. Dodać czosnek, zagotować. Do czystej zupy wsypać barszcz czerwony instant Winiary i mocno podgrzać. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać
Barszcz podawać gorący z dodatkiem jajka np. przekrojonego na pół. Ozdobić natką pietruszki.