Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Smaż wszystko razem 10 minut.
Namoczone uprzednio grzyby posiekaj i dołóż na patelnię. Dolej wodę, pozostałą z namaczania grzybów.
Duś farsz do momentu, aż woda wyparuje. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do ostygnięcia.
Na każdym naleśniku ułóż porcję farszu, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem cheddar, po czym – składaj w sakiewki. Każdą sakiewkę przewiąż sznureczkiem, żeby się nie rozpadła.
Tak przygotowane sakiewki ułóż w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym papierem do pieczenia i piecz 10-12 minut w temp. 180°C.
Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu.
Barszcz podawaj z naleśnikami. Przed podaniem usuń sznureczki z sakiewek.