Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule oraz pieczarki oczyść i drobno posiekaj.
Masło stop, dodaj cebule oraz pieczarki i duś do miękkości.
Dodaj Sos grzybowy WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Jeżeli farsz jest bardzo gęsty dodaj odrobinę wody. Ostudź.
Mleko podgrzej, dodaj drożdże, cukier, łyżeczkę mąki i pozostaw do wyrośnięcia.
Do mąki dodaj jajko, żółtko, sól, masło i drożdże.
Ciasto wyrabiaj 5 minut, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość jeszcze raz przerób i pozostaw na kolejne 30 minut.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
Rozwałkuj, wykrój małe prostokąty, smaruj farszem i zwijając formuj paszteciki. Paszteciki posmaruj żółtkiem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut.
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY przygotuj wg przepisu na opakowaniu i podawaj z ciepłymi pasztecikami.