Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wkładamy umytą i obraną włoszczyznę. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy 30 minut.
Buraki obieramy, myjemy i ucieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy je do gotującego się wywaru razem z koperkiem i barszczem czerwonym Winiary. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze 10-15 minut na średnim ogniu często mieszając.
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku odrobiną cukru.
Ugotowaną zupę zakwaszamy sokiem jabłkowym.
Gotową już zupę przelewamy przez sitko.
abłko dokładnie myjemy i kroimy na plasterki lub półplasterki i grillujemy z każdej strony na patelni grillowej bez tłuszczu.
Do miseczki z barszczem nakładamy porcję zgrillowanego jabłka i odrobinę natki pietruszki.