Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz a` la ćwikła to mix żurku z barszczem czerwonym. Do ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w kostkę, dodajemy Żurek WINIARY, kiełbasę pokrojoną w kostkę i Barszcz czerwony Ekspresową Zupę WINIARY. Pod koniec gotowania barszcz a` la ćwikłę doprawiamy chrzanem i śmietaną. Gotową zupę warto podać z jajkami na twardo, pokrojonymi w ćwiartki. Barszcz a` la ćwikła to złoty środek dla wszystkich tych, którzy wciąż nie mogą się zdecydować – barszcz czy żurek? ;)
Umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w kostkę.
Przygotowane ziemniaki zalej 2 szklankami gorącej wody i gotuj 10 minut.
Żurek rozprowadź w 1l zimnej wody.
Żurek wlej do garnka z gotującymi się ziemniakami i gotuj na wolnym ogniu stale mieszając łyżką.
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Garnek zdejmij z ognia, wsyp Barszcz Czerwony i dokładnie wymieszaj (bez gotowania).
Dodaj chrzan i śmietanę.
Barszcz możesz podać z ćwiartkami jajka na twardo.