Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotowuję wywar. W tym czasie myję warzywa i kroję w kostkę. Fasolkę kroję w mniejsze kawałki, listki siekam.
Pokrojone warzywa i kawałek pora dodaję do garnka, dodaję gałązkę lubczyku i natki pietruszki, doprawiam solą i gotuję 15 minut.
5 minut przed końcem gotowania dodaję do zupy posiekaną botwinkę. Doprawiam zupę odrobiną cukru i zakwaszam sokiem z cytryny bądź szczyptą kwasku cytrynowego.
Jogurt hartuję kilkoma łyżkami gorącej zupy, dodaję do garnka, już nie gotuję.
Zupę podaję ze świeżo posiekaną natką pietruszki. Barszcz z botwiny z fasolką szparagową świetnie smakuje z jajkiem ugotowanym na twardo.