Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso opłukać zimną wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą. Zagotować.
Wyłowić powstałe szumowiny.
Gotować na niewielkim ogniu przez ok. 30 minut.
W międzyczasie marchewki, pietruszki, selera, cebulę, czosnek i pora obrać.
Warzywa podzielić na mniejsze części.
Po 30 minutach dodać do mięsa. Dorzucić liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.
Całość gotować przez kolejne 1,5-2 godzin.
Po upływie tego czasu, bulion przecedzić.
W szklance wody rozmieszać opakowania Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do bulionu. Kolejno dodać chrzan i majeranek. Wymieszać.
Barszcz gotować jeszcze przez kilka minut na wolnym ogniu.
Zupę doprawić do smaku odrobiną soli.
Ugotować uszka.
Barszcz podawać z uszkami.