Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze z wieprzowego żeberka oraz warzyw będzie idealny, gdy dodamy do niego Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Doprawiamy tylko śmietanką i już możemy podawać z puszystym ziemniaczanym puree. Świetnie smakuje także z dodatkiem ziemniaków z podsmażoną cebulą lub skwarkami.
Warzywa oczyść (marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki).
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj żeberko i warzywa. Gotuj do miękkości, przecedź.
Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody i wlej do wywaru, zagotuj.
Wsyp Barszcz czerwony, wymieszaj, zestaw z ognia.
Śmietankę połącz z Barszczem.
Ziemniaki ugotuj oddzielnie.
Odcedź i posól. Utrzyj na puree. Możesz również podać ziemniaki z podsmażoną cebulą lub skwarkami lub z ziemniakami posypanymi koperkiem.