Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.
Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.
Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.
Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.