Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko z cukrem zagotować w garnuszku. Po całkowitym rozpuszczeniu się cukru, zdjąć z palnika i ostudzić.
Miękkie masło mikserem ubić na puszystą masę. Następnie stopniowo − po łyżce − dodawać ostudzone mleko, ciągle miksując (dodanie od razu całego mleka grozi zwarzeniem się masy).
Gdy masa będzie gładka, dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować.
Gdy masa wystygnie - przekładać nią wafle tortowe. Całość polać rozpuszczoną polewą czekoladową i odstawić na chwilę - do jej stężenia.