Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce wymieszaj posiekane migdały z rodzynkami i płatkami owsianymi. Dodaj mleko skondensowane i wymieszaj, aby uzyskać kleistą masę.
Formę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na nim rozłóż masę i dociśnij ją do blaszki.
Foremkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut (do uzyskania złotego koloru).
Upieczoną masę pokrój w prostokątne batoniki. Najlepiej kroić je, gdy są jeszcze ciepłe, wtedy batony się nie pokruszą.